Svjestan ozbiljnosti problema

Sancho shrvan: Zašto uopšte da igramo nogomet?

Edmir Škorić

Jadon Sancho kaže da su ga slučajevi rasizma natjerali na pitanje zašto igra nogomet i da strahuje da će igrači izgubiti ljubav prema sportu.

Romelu Lukaku postao je posljednja žrtva zlostavljanja u nedjelju, nakon što je bio podvrgnut rasističkim skandiranjima dok je igrao za Inter u Cagliariju.

Uslijedili su incidenti zlostavljanja usmjereni na Paula Pogbu, Marcusa Rashforda i Tammyjaa Abrahama na društvenim medijima.

"To samo mora prestati", rekao je krilni igrač Engleske i Borussije Dortmund Jadon Sancho, dodavši:

"Nijedan igrač ne želi igrati nogomet i biti na taj način zlostavljan. Umanjuje samopouzdanje igrača i ljubav prema sportu. Teško je vidjeti takve stvari, jer se čini kao: 'Zašto uopće da igramo nogomet'".

Sancho je trenutno u sastavu Engleske, nakon što je u subotu pozvan za mečeve kvalifikacija za EP protiv Bugarske i Kosova, a sjajno je otvorio sezonu u Bundesligi sa dva gola i tri asistencije na tri meča.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sretan je u Dortmundu, ali ne isključuje mogućnost da se vrati u Englesku.

"Ne mogu govoriti o budućnosti, ali ne bi mi smetalo da se vratim u Premier ligu, a La Liga je takoeđr dobra. Ipak ,svi znaju da je Premier liga jedna od najboljih na svijetu", dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.