Barem su u nečemu prvi

Manchester Unted je u jednom segmentu lider u Premier ligi

S. Grebović

Navijače Crvenih đavola, prema svemu sudeći, i ove godine čeka jedna turbulentna sezona.

Igrači Olea Gunnara Solskjaera su na najljepši mogući način startovali sezonu jer su u prvom kolu do nogu potukli Chelsea sa visokih 4:0. Činilo se tada da gledamo neki novi, bolji United, ali demant je stigao u narednim kolima.

Već u drugom su ostali bez pobjede na gostovanju kod Wolvesa odigravši 1:1, a ostat će upamćeno da je Pogba na toj utakmici pred kraj susreta promašio jedanaesterac i svoj tim ostavio bez pobjede.

U trećem kolu potpuni šok i to na Old Traffordu. United je dočekao Crystal Palace koji ga je šokirao sa 2:1, a pogodak je duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio Van Aanholt. Ni u narednom nisu uspjeli da upišu trijumf na gostovanju na jugu Engleske ekipi Southamptona, bilo je mršavih 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači na sva zvona kritikuju norveškog menadžera na klupi Uniteda i traže njegovu smjenu. Kao jedan od alibija da ostane barem još neko vrijeme trener, Solskjaer može pronaći i u ovom podatku. Naime, Manchester United je tim sa najmlađih početnih 11 u Premier ligi u prva četiri kola sa prosjekom godina od 24 i 312 dana.

Na toj listi ih slijedi Southampton sa 25 godina i 22 dana, dok je Norwich treći sa prosjekom godina početne postave od 25 i 68 dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.