(Foto: EPA)

Svi su iz Premiershipa

Kraljevi slobodnih transfera: Juventus planira dovesti čak petoricu igrača narednog ljeta

Midhat Šljivak

Torinski Juventus je godinama unazad pravio fantastične poteze kada je dovođenje slobodnih igrača u pitanju.

Dovoljno je samo spomenuti da su kao slobodne angažovali Paula Pogbu ili Andreu Pirla, a od ljeta naredne godine još petorica zaista odličnih fudbalera mogli potpisati kao slobodni za Juventus.

Cilja torinski velikan čak trojicu igrača Manchester Uniteda i dvojicu Tottenhama. Najveća imena su svakako španski golman David de Gea, te zvijezda Spursa Christian Eriksen.

Njima ugovor ističe u junu 2020. godine. To Juve želi iskoristiti i već ove zime osigurati njihov potpis.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored njih tim iz Torina želi dovesti Nemanju Matića i Erica Baillyja iz Uniteda, te Tobyja Alderweirelda iz Tottenhama.

Svi su oni slobodni od ljeta i bit će interesantno vidjeti koliko će ih na kraju završiti u redovima italijanskog prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.