(Foto: EPA)

Sjajna igra Hrvatske

Vatreni pregazili Slovačku

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je kao gost Slovačku sa 0:4 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selekcija Zlatka Dalića je odigrala fantastičan meč i na kraju je sasvim zasluženo upisala visoku pobjedu.

Do prvog gola koji je postignut u 45. minuti meča Vatreni su imali brojne šanse. Promašili su nekoliko zicera, dva puta su pogađali prečku, ali je patnju prekinuo Nikola Vlašić sjajnim udarcem za prednost od 0:1 u poluvremenu.

Samo što je počeo nastavak utakmice Hrvatska je povećala prednost. Udarac Ivana Perišića sa 20-ak metara završava iza leđa Dubravke za sigurnih 0:2.

Iako je Slovačka pokušala nešto napraviti u fazi napada to im nije uspijevalo. Sve dileme oko pobjednika riješene su u 72. minuti kada je Bruno Petković povećao rezultat na 0:3.

Konačnih 0:4 postavio je Dejan Lovren u 90. minuti meča za uvjerljiv i jako bitan trijumf Vatrenih u borbi za plasman na Euro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP, 5. kolo:

Slovačka - Hrvatska 0:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.