Čeh je ostao ležeti na ulici nakon napada

Ipak nije moglo proći bez incidenata

Nakon skandiranja "Kosovo je Srbija" brutalno pretučen navijač Češke

S. Pašalić

Reprezentacija Kosova je jučer u Prištini uspjela stići do pobjede protiv Češke rezultatom 2:1 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Česi su vodili sa 1:0, ali su Kosovari uspjeli stići do preokreta i pobjede te tako sada imaju 8 bodova i nalaze se na drugom mjestu grupe, odmah iza Engleske.

Uoči ovog meča je bilo dosta napetosti s obzirom da su navijači Češke planirali da izazovu incident sa dronom koji bi nosio natpis "Kosovo je Srbija".

Ipak, policija je osujetila njihov plan pa su oduzeti svi predmeti i rekviziti koji su mogli izazvati ovaj incident.

Čini se međutim da je ipak došlo do sukoba prije utakmice, a jedan navijač Češke je pretučen nakon što je skandirao "Kosovo je Srbija".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Navijačka grupa Plisat koja podržava FK Priština je na svom facebook i instagram profilu postavila snimak tog napada, ali je on kasnije izbrisan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.