Ništa ne dolazi slučajno: Kosovo današnjom pobjedom produžilo nevjerovatan rekord
Već skoro dvije godine Kosovo ne zna za poraz

Igrači ovog tima su na dobrom putu i da izbore Euro

Ništa ne dolazi slučajno: Kosovo današnjom pobjedom produžilo nevjerovatan rekord

S. Pašalić, foto: EPA

Kosovo je danas u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladalo na domaćem terenu Češku sa 2:1.

Iako su Česi prvi stigli do vodstva, reprezentacija Kosova je napravila preokret i stigla do nova tri boda sa kojima skočila na prvo mjestu grupe A nakon četiri odigrane utakmice i ima 8 bodova.

Kosovari imaju dvije pobjede i dva remija u ovim kvalifikacijama i sada su samo produžili svoj nevjerovatni niz bez poraza koji traje jako dugo.

Naime, u posljednjih 15 odigranih mečeva Kosovo je ostvarilo 10 pobjeda i 5 remija, a posljednji poraz je upisalo protiv reprezentacije Islanda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo rezultatom 2:0, a taj meč je odigran 9. oktobra 2017. godine.

Ono što je zanimljivo je da je prije ovog fantastičnog niza reprezentacija Kosova imala i negativni niz gdje je upisala devet poraza zaredom.

U ovih 15 odigranih mečeva Kosovo je između ostalih igralo sa Češkom, Bugarskom, Crnom Gorom i Danskom te ostalo neporaženo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

ado33
svaka cast!!
8 0
velez mo
SVAKA CAST,KOSOVO IZRASTA U RESPEKTABILNU REPREZENTACIJU,SKOR 15 UTAKMICA BEZ PORAZA INPRESIVNO,TESKO NI VELIKE REPREZENTACIJE DA U 15 UTAKMICA NEIZGUBE,NAJBITNIJE KOD NJIH KAO I KOD HRVATSKE DA IGRAJU SRCEM DAJU HILJADU POSTO SVOJIH MOGUCNOSTI,SVOJU NEKVALITETU NADOKNADUJU SVOJOM BORBENOSCU I SVOJU DRZAVU SMATRAJU SVETINJOM,SVAKA CAST
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi