Kosovo preokretom do pobjede protiv Češke i prvog mjesta u grupi!
Priština slavi

Važna tri boda za Kosovo na putu za Euro

Kosovo preokretom do pobjede protiv Češke i prvog mjesta u grupi!

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Kosova je u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekala Češku i stigla do pobjede rezultatom 2:1.

Gosti su nešto bolje otvorili meč, a u 16. minuti su stigli i do vodstva kada je Patrik Schick pogodio za 1:0.

Ipak, samo četiri minute kasnije uslijedila je velika radost domaćih navijača kada je Vedat Muriqi na asistenciju Rashanija pogodio za 1:1, a iako su obje ekipe imale još prilika da stignu do gola, rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

U nastavku su Česi ponovo bolje krenuli, ali je Kosovo u 67. minuti stiglo do preokreat i vodstva od 2:1 kada je nakon ubačaja Berishe iz kornera, Vojvoda postigao gol.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Češka je nakon toga krenula svim snagama po izjednačenje i imala je nekoliko sjajnih prilika, a igrači Kosova su i sa gol linije spašavali svoju mrežu. Rezultat se do kraja nije promijenio pa je Kosovo upisalo važna tri boda.

Kosovo sada nakon četiri odigrane utakmice ima 8 bodova i nalazi se na prvom mjestu grupe A, druga je Engleska sa 6 bodova, ali i sa samo dvije odigrane utakmice, a Česi su treći sa 6 bodova iz četiri odigrane utakmice.

Top Komentari

hr hb
Prije ce Kosovo na euro nego BiH
0 9
dragonBH
jos da srbi izgube od portugala, bice im duplo alavlje :)
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi