Manchester United nije upisao pobjedu na gostovanju od utakmice protiv PSG-a

Teško da je ko ovo mogao očekivati početkom godine kada je United igrao sjajno

United ima najgori start u posljednjih 27 godina, ali Solskjaer ima puno većih problema

S. Pašalić

Manchester United nakon četiri odigrane utakmice u Premier ligi ima samo pet osvojenih bodova.

Ole Gunnar Solskjaer vjerovatno nije očekivao ovakav start nove sezone, a sa samo jednom pobjedom u četiri meča United ima najgori start u posljednjih 27 godina.

Norvežanin je prošle sezone odveo United do pobjede na gostovanju kod PSG-a u osmini finala Lige prvaka, ali tim sa Old Trafforda od tada ima velikih problema na gostovanjima.

Zapravo, da stvar bude još gora, Manchester United nije upisao pobjedu u gostima od meča protiv PSG-a.

Još jedna poražavajuća stvar za Solskjaera je da je njegov tim u svakoj od posljednjih deset gostujućih utakmica primio gol, a posljednji put kada je sačuvao svoju mrežu je bilo još u februaru kada je United u FA kupu slavio protiv Chelseaja sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United pored toga sada ima i najduži niz odigranih utakmica bez pobjede još od 2014. godine kada su Crveni đavoli bili devet utakmica bez trijumfa u gostima.

U narednom kolu ekipa Olea Gunnara Solskjaera igra na svom terenu protiv Leicestera i pobjeda je imperativ, a nakon toga slijedi gostovanje kod West Hama gdje će United također morati ići na pobjedu kako bi između ostalog prekinuo i ovaj neugodni niz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.