Manchester Unted je u jednom segmentu lider u Premier ligi

Barem su u nečemu prvi

Manchester Unted je u jednom segmentu lider u Premier ligi

S. Grebović

Navijače Crvenih đavola, prema svemu sudeći, i ove godine čeka jedna turbulentna sezona.

Igrači Olea Gunnara Solskjaera su na najljepši mogući način startovali sezonu jer su u prvom kolu do nogu potukli Chelsea sa visokih 4:0. Činilo se tada da gledamo neki novi, bolji United, ali demant je stigao u narednim kolima.

Već u drugom su ostali bez pobjede na gostovanju kod Wolvesa odigravši 1:1, a ostat će upamćeno da je Pogba na toj utakmici pred kraj susreta promašio jedanaesterac i svoj tim ostavio bez pobjede.

U trećem kolu potpuni šok i to na Old Traffordu. United je dočekao Crystal Palace koji ga je šokirao sa 2:1, a pogodak je duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio Van Aanholt. Ni u narednom nisu uspjeli da upišu trijumf na gostovanju na jugu Engleske ekipi Southamptona, bilo je mršavih 1:1.

Navijači na sva zvona kritikuju norveškog menadžera na klupi Uniteda i traže njegovu smjenu. Kao jedan od alibija da ostane barem još neko vrijeme trener, Solskjaer može pronaći i u ovom podatku. Naime, Manchester United je tim sa najmlađih početnih 11 u Premier ligi u prva četiri kola sa prosjekom godina od 24 i 312 dana.

Na toj listi ih slijedi Southampton sa 25 godina i 22 dana, dok je Norwich treći sa prosjekom godina početne postave od 25 i 68 dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti