Znali su šta rade

Armenski selektor objasnio šta ih je vodilo do pobjede nad BiH

Midhat Šljivak

Armenija je danas sa 4:2 savladala selekciju Bosne i Hercegovine.

Armencima ova pobjeda znači puno i sa njom su ostali u igri za plasman na Evropsko prvenstvo u što još čvrsto vjeruju.

Selektor ove reprezentacije Armen Gyulbudaghyants na press konferenciji je otkrio šta je bilo ključno u današnjoj pobjedi njegove selekcije.

"Drago mi je da se isplatio sav naporan rad, posvećenosti želja naših momaka. U svlačionici su svi ohrabrivali jedni druge, govorili su kako u ovim utakmicama moraju pokazati karakter i učinili su to", rekao je armenski selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Posebno je pohvalio Henrikha Mkhitaryana koji je zaslužan za sve golove koje je njegoa selekcija postigla.

"On je čovjek koji je istupio i koji je vodio ekipu do pobjede. Nagrađen je za naporan rad, ali čak i momci koji nisu igrali su pomogli svojom energijom da dođemo do ove pobjede".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti