Težak i bolan poraz Zmajeva u Jerevanu!
Armenija - BiH

Za BiH je EP nemoguća misija

Težak i bolan poraz Zmajeva u Jerevanu!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija BiH poražena je u Jerevenu od Armenije sa 4:2 u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Edin Džeko je u drugoj minuti pogodio stativu, da bi Armenija na drugoj strani iz prvog napada povela sa 1:0. Henrikh Mkhitaryan koristi lošu reakciju odbrane i pogađa za 1:0.

Bh. tim se u igru vraća u 13. minuti. Fantastičnu asistenciju Amera Gojaka u pogodak pretvara kapiten Edin Džeko za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nakon toga se igra malo umirila, a BiH tek u finišu prvog poluvremena uspijeva stvoriti tri zaista dobre šanse iz kojih nažalost nismo uspjeli da dođemo do vodstva.

Pjanić prvo iz slobodnjaka pogađa vanjski dio mreže, zatim je Bešić u šansi, ali golman Armenije mu skida udarac. Džeko je zatim u šansi, ali promašuje loptu u izglednoj poziciji i ostalo je nakon prvog poluvremena 1:1.

Uvodne minute nastavka pripadaju domaćim selekcijama. Barseghyan prvo sjajno šutira sa velike udaljenosti, Šehić spašava, a zatim Adamyan ne koristi grešku odbrane i šalje loptu pored gola selekcije BiH.

Armenci su napravili pravu opsadu gola u uvodnih 10-ak minuta drugog poluvremena, a bh. tim je muku mučio sa iznošenjem lopte sa svoje polovice.

Ipak, u 63. minuti BiH uspijeva konačno stvoriti veliku šansu. Gojak šutira, golman Armenije sjajno brani. Međutim, Armenci bolju igru krunišu u 66. minuti kada Mkhitaryan zakucava loptu iza leđa Šehića za prednost domaće selekcije od 2:1.

Samo četiri minuta kasnije BiH je izjednačila. Pogodio je sjajni Amer Gojak za izjednačenje rezultata na 2:2.

U 72. minuti čist penal nije sviran za selekciju BiH nakon što je oboren Edin Džeko, da bi već u 77. minuti domaći ponovo slavili. Hambardzumyan koristi sjajno ubacivanje Mkhitaryana i pogađa za 3:2.

Pokušao je bh. tim doći do jednog boda. Ipak, Armenci su imali sjajnog Airpetyana na golu, a u petoj minuti nadoknade Lončar na komičan način pogađa vlastitu mrežu nakon ubacivanja Mkhitaryana za konačnih 4:2.

Za BiH su ove kvalifikacije za Euro izgubljene jer nam samo čudo treba da završimo u grupi ispred Finske.

Kvalifikacije za EP, 6. kolo:

Armenija - BiH 4:2 (Mkhitaryan 3', 66', Hambardzumyan 77', Lončar 90+5ag' / Džeko 13', Gojak 70')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Armenija: Airapetyan, Haroyan, Mkrtchyan (Od 75. Grigoryan), Ghazaryan, Barseghyan, K. Hovhannisyan (A. Hovhannisyan od 83), Ishkhanyan, Mkhitaryan, Hambartsumyan, Hovsepyan (Od 79. Vardanyan), Adamyan.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Bičakčić, Todorović, Kolašinac, Bešić (od 80. Lončar), Višća (od 64. Duljević), Pjanić, Džeko, Cimirot, Gojak, Zukanović.

Top Komentari

Konoplanka
Ćiro iz groba bi bolje vodio repku od ovog žutokljunca. Bruka i sramota, da ne može veća. Nabiti Prosinečkog nogom, i ove njegove šarlatane od pomoćnika, zatim otjerati komplet odbranu, ispadali su danas ko ratkape. Bičakčić i Kolašinac, lafo liga petice, ovo ono, Armenci im djecu pravili. Todorović, Lončar, Višća, Bešić i ostatak Mrš!. Danas čast Gojaku i Džeki. Treba se navikavati na ovo, postajat će normalno kada se Džeko povuče.
59 1
gaziiiiJAaaa
Dok SVRSAVAMO KADA NAM SUSJEDI (Srbija i Hrvatska) gube od Spanije i Portugala, NAS TRPAJU velesile poput ARMENIJE, FINSKE i ko sve NE..
1 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi