Barcelona je i dalje na vrhu po izdvajanju za plate igrača

Real Madrid je imao najveće povećanje u odnosu na prošlu sezonu

Ko izdvaja najviše na plate igrača u La Ligi? Malo je nedostajalo da dođe do promjene na vrhu

S. Pašalić

Nova sezona u španskoj La Ligi je nedavno počela, a klubovi su imali dosta zanimljivih transfera.

Antoine Griezmann, Eden Hazard i Joao Felix su samo neki od igrača koji su promijenili sredinu, ali njihove usluge također i koštaju dosta novca.

Sada je objavljena i lista klubova sa izdvajanjima za plate igrača, a kao i prošle sezone, Barcelona se nalazi na prvom mjestu. Ukupna cifra koju svi klubovi zajedno izdvajaju za plate iznosi 2.94 milijarde eura.

Katalonci su prošle godine izdvajali 632.97 milliona eura, a ove sezone je ta cifra narasla na 671.42 milliona eura.

Real Madrid je imao najveće povećanje sa 566.53 milliona eura, koliko je izdvajao u sezoni 2018/19 na 641.05 milliona eura u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid se i u ovom segmentu nalazi iza Barcelone i Reala sa 348.5 milliona eura, i također je imao povećanje u odnosu na prošlu sezonu kada je izdvajao 293 milliona eura.

Samo još Sevilla, Valencia, Villarreal, Athletic Bilbao i Real Betis izdvajaju više od 100 miliona eura na plate, a tri kluba sa najmanjim izdvajanjima su Granada, Real Valladolid i Mallorca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.