"Xavija u Barceloni nikada nisu dovoljno cijenili, Iniestu jesu"
Deco smatra da su Xavija u Barceloni tek počeli poštovati kada je počeo osvajati trofeje

Portugalac se pored ostalog dotakao i teme vezane za dvojicu sjajnih veznjaka

"Xavija u Barceloni nikada nisu dovoljno cijenili, Iniestu jesu"

S. Pašalić

Bivši igrač Barcelone, Anderson Luiz de Sousa ili poznatiji kao Deco govorio je o mnogim temama vezanim za katalonski tim.

Tema broj jedan ovog ljeta je bila povratak Neymara u Barcelonu, ali do njega na kraju nije došlo te je Brazilac ipak ostao u Parizu.

"Vrlo je teško govoriti kada ne znate cijelu istinu, znamo malo o onome što čitamo u medijima. Neymar otkad je otišao jednim okom je gledao da se vrati, jer je to normalno."

"To je bila njegova odluka i vrlo se teško prilagoditi nekom drugom klubu. Kad si sretan, sretan si, donio je odluku i on zna iznutra, ne da je pogriješio, već mu je bilo ugodno tamo gdje je bio."

"U nogometu nije sve oko novca, također je bitno da se osjećate lagodno i sretno. On je profesionalac, spektakularan je tip. Ali razumijem da klub (PSG) ne želi izgubiti igrača poput njega i razumijem da Barcelona želi da se vrati. To su složene situacije."

Deco je proveo četiri godine u Barceloni i u to vrijeme je igrao i sa dvojicom sjajnih veznjaka, Xavijem i Iniestom pa se osvrnuo i na taj period.

"Xavija po mom mišljenju, u Barci nikada nisu dovoljno cijenili. U početku mu nisu poklanjali dovoljno poštovanja, ali je nakon trofeja u klubu i reprezentaciji dobio dovoljno samopouzdanja da zaigra još bolje."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je eksplodirao 2008. godine i onda je bio najbolji vezni nogometaš svijeta u narednih šest godina – to je moj stav. Sa Iniestom je situacija bila drugačija – on je oduvijek bio važan igrač u očima kluba."

"On i Xavi su personizirali Barcin stil igre. Nakon njihovog odlaska ekipa je počela da igra direktnije, da koristi tranziciju da napadne gol. Ipak, jedna stvar je u Barceloni ostala ista – uvijek se traže igrači koji imaju fantastičnu kontrolu lopte", rekao je Portugalac.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
Jebem ti Roberte milu majku, jebem i tebe i Zukanovića, govno jedno žuto. Plakaćemo mi za Papetom...
1 0
dosadnoje
Loncar ga gurnu nama, a vjerovatno je gurnuo nesto i narkomancicu za nastup na utakmici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi