Kako je nastup De Jonga protiv Njemačke izazvao bijes kod navijača Barcelone?
Navijači Barcelone nakon sinoćnjeg meča smatraju da Valverde ne zna pronaći najbolju poziciju za De Jonga kako bi izvukao najbolje od njega

Holanđanin je odigrao sjajan meč, ali je to imalo zanimljiv efekt

Kako je nastup De Jonga protiv Njemačke izazvao bijes kod navijača Barcelone?

S. Pašalić

Reprezentacija Holandije je sinoć u fantastičnom meču savladala Njemačku u gostima sa 4:2 u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nijemci su vodili nakon prvog poluvremena sa 1:0, ali je Holandija u nastavku preko De Jonga izjednačila, a zatim i autogolom Taha povela sa 2:1.

Domaći tim je uspio izjednačiti na 2:2, ali su izabranici Ronalda Koemana sa još dva gola stigli do jako bitne pobjede.

Sjajnu utakmicu je odigrao igrač Barcelone, Frenkie de Jong koji je pored gola i u ostalim segmentima igre imao sjajne brojke te ponovo pokazao o kakvom se talentu radi.

Ipak, mnogi navijači katalonskog tima su nakon sinoćnje utakmice bili ljuti na Ernesta Valverdea jer smatraju da trener Barcelone ne zna izvući ono najbolje iz mladog holandskog igrača.

Oni su zamjerili Valverdeu to što je u tri utakmice Barcelone stavljao De Jonga na tri različite pozicije, te smatraju da je njegov sinoćnji nastup samo posljedica toga što je Koeman znao pronaći pravu poziciju za igrača Barcelone.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi