Od sljedeće sezone

Stigla i zvanična potvrda: Hrvatskoj dodatno mjesto u UEFA takmičenjima

Admin Čaušević

UEFA je zvanično potvrdila kako će Hrvatska od sljedeće sezone u klupskim takmičenjima imati pet predstavnika. 

Dvije prvoplasirane ekipe HNL-a će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Prvak će igrati u drugom pretkolu "staze prvaka", dok će se viceprvak takmičiti od drugog pretkola iz "ligaške staze".

Preostala tri kluba će se takmičiti u kvalifikacijama za Evropsku ligu s tim da niti jedan klub neće igrati u prvom pretkolu.

Trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa će svoj evropski put započeti iz drugog pretkola, dok će pobjednik Kupa kao i ovo sezone prve nastupe imati u trećem pretkolu.

Hrvatska bi i ovo sezone mogla dodatno popraviti ligaški koeficijent obziom da će Dinamo nastupiti u grupnoj fazi Lige prvaka. Modri su u grupi sa Manchester Cityjem, Atalantom i Shakhtarom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.