Dani Olmo već u januaru napušta Dinamo i vraća se u Španiju?

Barca pomno prati njegove igre

Dani Olmo već u januaru napušta Dinamo i vraća se u Španiju?

E. Čaušević

Mladi španski fudbaler Dani Olmo ovog ljeta ostao je u zagrebačkom Dinamu iako se dugo špekulisalo da će sigurno promijeniti klub.

Olmo je prošle sezone oduševio fudbalsku javnost svojim partijama u dresu Dinama čime je privukao pažnju mnogih klubova. Tokom ljetnog prelaznog roka bilo je dosta špekulacija da će Olmo napustiti Zagreb, ali se to na kraju nije desilo.

Nedavno su iz Dinama otkrili da je jedina konkretna ponuda stigla od Borussije Monchengladbach, ali da su to odbili iako je njemački klub nudio oko 16 miliona eura.

Ono što je mnoge iznenadilo jeste da Dinamo za Olma želi čak 40 miliona eura što je naljutilo i njegovog oca. On je poručio da je to previše za igrača koji igra u HNL-u i tražio je od čelnika Dinama da spuste cijenu jer očito i on želi da njegov sin napravi iskorak u karijeri i promijeni klub.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U posljednje vrijeme se špekuliše da bi se Olmo mogao vratiti u Barcelonu čiji član je bio od 2007. do 2014. godine kada je bio u čuvenoj La Masiji. Katalonski klub očito ima namjeru da Olma vrati u svoje redove jer je skaut Barce pratio ovog igrača na meču mlade reprezentacije Španije.

Španci su sa 2:0 savladali Crnu Goru, a oba gola postigao je upravo Olmo. Skaut Barcelone je oduševljen njegovom igrom i Mundo Deportivo je objavio da bi Barca mogla krenuti po ovog 21-godišnjeg igrača već u januaru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije