Zasjedala Disciplinska komisija

Očitovao se N/FSBiH: Bez milosti prema Željezničaru, Sarajevu, Zrinjskom...

Disciplinska komisija N/FSBiH na posljednjoj sjednici održanoj u Sarajevu razmatrala je prijave i izvještaje službenih lica sa utakmica Premijer lige BiH.

U krovnoj kući našeg nogometa bavili su se brojnim pitanjima i shodno tome donijeli odluke o kažnjavanju nekoliko premijerligaša, ponajviše zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.

Daleko  najteže je prošao Željezničar zbog dešavanja na derbiju s gradskim rivalom Sarajevom. Plavi će u kasu N/FSBiH morati platiti iznos od 3.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, a izrečena je i kazna u vidu zabrane prisustva gledalaca na južnoj tribini u trajanju od dvije utakmice. Uz to Željezničar će morati platiti i dodatnih 1.000 KM za upotrebu pirotehničkih sredstava na meču protiv Slobode.

Nekažnjeno nije prošlo ni Sarajevo. Aktuelni osvajači duple krune zbog dešavanja na Grbavici 'lakši' su za 2000 KM, a bit će uskraćeni i za navijače na sljedećoj utakmici, prvenstvenoj ili Kup. Također, morat će uplatiti i dodatnih 1.000 za pirotehnička sredstva u meču protiv Radnika odigranom 19. augusta.

Zbog pirotehnike Borac i Zrinjski su kažnjeni sa svotom od 2.500 KM, pet stotina manje mora platiti Sloboda, dok su Velež i Široki Brijeg kažnjeni sa 3.000, odnosno 2000 KM.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.