Vjeran Unitedu

Završeni mukotrpni pregovori: David de Gea potpisao!

Edmir Škorić

Dugo su trajali pregovori, no čini se da su sada završeni na oduševljenje svih u Manchesteru.

Povjerljivi novinar Duncan Castles objavio je večeras kako je De Gea potpisao petogodišnji ugovor s Manchester Unitedom.

Dugo je De Gea odbijao da produži saradnju s Unitedom, zbog čega je postojao opravdani strah da će u slobodnom tranfseru narednog ljeta napustiti klub, a na kraju je 28-godišnjak pristao na uslove koje je dobio.

A oni su takvi da će postati najplaćeniji igrač u kompletnoj ekipi i nadmašit će čak i Paula Pogbu. Zarađivat će više od 15 miliona eura po sezoni.

U pet pod posljednjih sedam sezona De Gea je proglašavan najboljim golmanom Premier lige, a inzistorao je prilikom novog ugovora da bude jedan od najplaćenijih na Old Traffordu. Sve je počelo kada je Alexis Sanchez u januaru 2018. godine došao u ekipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stav izvršnog potpredsjednika kluba Ed Woodwarda bio je da je takvo povećanje nemoguće, no De Gea nije popuštao i na kraju je dobio sve što je tražio.

Sada se čeka zvanična potvrda ove informacije od strane Manchester Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.