Mourinho ima svoju svoju teoriju o Sanchezovom "debaklu" na Old Traffordu

Da li će se Čileanac "oporaviti" na Meazzi?

Mourinho ima svoju svoju teoriju o Sanchezovom "debaklu" na Old Traffordu

Alexis Sanchez je kao veliko pojačanje stigao u Manchester United u januaru 2018. godine, dobio je nezapamćeno visoka primanja na Old Traffordu i trebao je zajedno sa Lukakuom činiti nezaustavljivi nepadački tandem Crvenih đavola.

Međutim, nije se Alexis Sanchez snašao na Old Traffordu, može se nazvati i potpunim promašajem Manchester Uniteda, a sada su i on i Lukaku stigli u Inter kako bi pokušali pokazati da mogu puno bolje nego što su igrali u dresu engleskog velikana.

Jose Mourinho je bio trener odgovoran za Sanchezov transfer u Manchester United, bio je "Posebni" uvjeren da je Čileanac ono što mu treba da napadne titulu prvaka Engleske. Međutim, stvari nisu išle po planu.

"Posebni" već odavno nije trener Manchester Uniteda, a sada je govorio o razlozima zbog kojih nije uspio izvući ono najbolje iz Sancheza. Dotakao se naravno i Romelua Lukakua.

"Lukaku je uvijek postizao golove, i za WBA i za Everton i United", izjavio je Mourinho za britanski Telegraph, pa nastavio:

"Kada je u pitanju Lukaku, njegov transfer više djeluje kao ambicija igrača, njegova želja za promjenom, nego misao da nije pružio ništa svom bivšem klubu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sanchez... Osjećao sam da on nije bio sretan čovjek. Mislim da nije lako pružati najbolje od sebe na sedmičnom nivou, ako niste sretni na svom poslu... Možda griješim. Možda sam ja taj koji nije bio sposoban pridobiti ga, izvući najbolje iz njega. Kao trener nekada jednostavno imate kapacitet da izvučete najbolje iz svojih igrača, ali nekada niste u stanju pronaći uspješan pristup", istakao je Mourinho, pa dodao:

"Ali realnost je da sam uvijek osjećao da je Sanchez tužan čovjek. U Italiji će se vjerovatno oporaviti. Nadam se da će uspjeti. Želim samo dobro svakome igraču".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi