Bivši trener Valencije razočaran

"Vjerovatno su mi dali otkaz jer sam osvojio Kup"

Edmir Škorić

Bivši trener Valencije Marcelino prvi put je progovorio o otkazu koji ga je dočekao na Mestalli.

Prije nekoliko dana Valencia se neočekivano prekinula saradnju s glavnim trenerom Marcelinom Garcijom Toral.

Trener je otpušten nakon tri kola Primere, neposredno prije utakmice protiv Barcelone i debitantske utakmice u Ligi prvaka.

"Nikad ovog ljeta nisam pomislio da bi me mogli otpustiti. Uvijek su mi govorili da imaju povjerenja u mene. Sada ću napraviti pauzu do kraja sezone", rekao je Marcelino na vanrednoj konferenciji za novinare, dodavši:

"Smiješno je što mi vodstvo Valencije nije čestitalo na pobjedi u Španskom kupu, a ni na ulasku u Ligu prvaka. Ovo me iznenadilo".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vjerojatno je razlog mog otkaza bila upravo pobjeda u Kupu. Siguran sam da je to bilo odlučujuće. Tokom sezone nam je nagovješteno da bi trebali odbaciti ovo takmičenje, ali mislili smo drugačije i bili smo spremni boriti se", dodao je razočarani Marcelino, pa zaključio:

"Iskreno sam radio tih 26 mjeseci. Kada su mi izvijestili o tim vijestima, osjećao sam se bespomoćno i nisam vjerovao. Nisam mogao pronaći logiku ...", dodao je trener.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.