Ništa od dogovora: Valencia potvrdila da igrač Barcelone ne dolazi na Mestallu
Rafinha je igrao u sve tri utakmice Barcelone u La Ligi ove sezone

Ipak ostaje na Camp Nou

Ništa od dogovora: Valencia potvrdila da igrač Barcelone ne dolazi na Mestallu

S. Pašalić

Iako se prije nekoliko sedmica pisalo o tome da bi Rafinha Alcantara mogao preći u Valenciju, čini se da od toga neće biti ništa.

Prelazni rok završava sutra, a iako su Šišmiši bili 'zagrijani' za igrača Barcelone, sada je menadžer kluba sa Mestalle, Marcelino, potvrdio da je sve otkazano.

"Klub me je obavijestio da transfer Rafinhe nije odobren. Imao sam osjećaj kao da mi je nešto rečeno o transferu i onda se to promijenilo."

"Poštovao sam odluku, ali sam potvrdio odboru da vjerujem da nam treba pojačanje u sredini terena.", rekao je Marcelino.

Trener Valencije je potvrdio da će do kraja prelaznog roka ipak pokušati još neko pojačanje.

"Istakao sam ovog ljeta potrebu za ofanzivnim veznim igračem. Smatrao sam da je to vrlo važno da se tim razvija i raste.

"Imamo rivalitet iz Athletic Bilbaa, Real Betisa i Real Sociedada u pokušaju da izborimo Evropu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi su pojačali i ove sezone neće igrati u Evropi. Mislim da nam malo nedostaje da igramo u četiri takmičenja, tako da još uvijek gledamo druge opcije.", dodao je Marcelino.

Alcantara je imao tešku godinu iza sebe u kojoj je propustio veći dio sezone zbog povrede i tek se nedavno oporavio. Pisalo se da je postao višak na Camp Nou, ali je odigrao sve tri utakmice u La Ligi od početka nove sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi