Marcelino zbog sukoba ide iz Valencije?

Nisu dovoljni ni rezultati

Marcelino zbog sukoba ide iz Valencije?

Vodstvo Valencije odlučno je u namjeri da uruči otkaz treneru Marcelinu, javljaju španski mediji.

Iako Valencia u prethodne dvije sezene ostvaruje vrlo dobre rezultate pod Marcelinovim vodstvom, razlog za ovakve napise leži u sukobu koje ovaj stručnjak ima s predsjednikom Petrom Limom.

Španci, između ostalog, navode kako se Lim nerijetko miješao u sportske stvari i te da je to dovelo do sukoba, a na izlaznim vratima također je i sportski direktor Mateu Alemany.

Upravo je Alemany doveo Marcelina u Valenciju prije više od dvije godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marcelino je inače vratio Valenciju u sami vrh španskog fudbala. Prethodne dvije sezone klub je završio među četiri najbolje momčadi, a pored toga osvojen je i nacionalni kup.

Kroz dosadašnju trenersku karijeru još je, između ostalog, vodio Villarreal, Sevillu, Racing Santander, Zaragozu, Sporting Gijon...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi