Marcelino otišao nakon dosta uspjeha, a Valencia je sada iznenadila sa njegovim nasljednikom
Celades je vodio mladu reprezentaciju Španije, ali nije vodio niti jedan klub do sada

Novom treneru Valencije će ovo biti prvi trenerski angažman

Marcelino otišao nakon dosta uspjeha, a Valencia je sada iznenadila sa njegovim nasljednikom

S. Pašalić

Valencia je danas iznenađujuće uručila otkaz svom treneru Marcelinu.

Ovaj 54-godišnji Španac je 2017. godine preuzeo "Šišmiše", a prošle sezone je ostvario sjajan rezultat kada je sa ovim timom osigurao Ligu prvaka i osvojio Kup Kralja nakon što je u finalu njegov tim savladao Barcelonu.

Ipak, čini se da je Marcelino došao u sukob sa vlasnikom Valencije Peterom Limom, a iako je imao podršku navijača, morao je napustiti klupu kluba sa Mestalle.

Marcelino je osim Valencije u karijeri vodio još i Sporting Gijon, Recreativo, Racing Santander, Zaragozu, Sevillu i Villarreal.

Valencia je već pronašla zamjenu za Marcelina pa je tako za novog trenera imenovan Albert Celades.

Bivši igrač Barcelone i Real Madrida je vodio mladu reprezentaciju Španije, ali kada je riječ o klupskom angažmanu, ovo će mu biti prvi u karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi