Orlovi bolji od Češke

Briljantni Bogdanović za peto mjesto Srbije na Svjetskom prvenstvu

Edmir Škorić

Košarkaši Srbije pobijedili su Češku sa 90:81 u borbi za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Srbija je imala daleko veće ambicije i ciljeve od petog mjesta, no na kraju su morali da se zadovolje tom pozicijom.

U posljednjem meču na Mundobasketu ostvarili su uvjerljivu pobjedu nad Česima, pa jedini porazi ostaju od Španije i od Argentine. Zanimljivo, baš te dvije selekcije sutra igraju za zlatnu medalju u finalu.

Češka je bila danas dostojan rival Orlovima, štaviše, vodila je 50:41 na poluvremenu, no sredinom treće četvrtine se stvari okreću u korist Srbije, koja je na krilima Bogdana Bogdanovića upisala pobjedu.

Bogdanović je ubacio 31 poen u pobjedi Srbije, Nikola Milutinov 14 uz sedam skokova, a Stefan Jović 12 uz sedam skokova i šest asistencija. Kod Češke Martin Peterka je ubacio 14, a Tomaš Satoransky 13 poena, dok je Ondrej Balvin dodao 12.

Srbija - Češka 90:81

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Srbija: Birčević 1, Bjelica 3, Bogdanović 31, Gudurić 3, Jokić 7, Jović 12, Marjanović 3, Lučić 5, Micić, Milutinov 14, Raduljica 7, Simonović 4.

Češka: Auda 16, Balvin 12, Bohacik 6, Hruban 9, Kriz 2, Palyza 3, Peterka 14, Pumprla 4, Satoransky 13, Schilb, Sirina 2, Vyoral.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.