Dobar motiv za igrače Dinama

Zagrebački tim će lako pokriti troškove premija

Dinamo bogato nagrađuje igrače za svaki osvojeni bod u Ligi prvaka

S. Pašalić

Dinamo Zagreb će u srijedu odigrati prvi meč grupne faze Lige prvaka.

Prvak Hrvatske je kroz kvalifikacije izborio svoje mjesto u ovom takmičenju, a posljednja prepreka je bila norveški Rosenborg.

Sada je Modri nalaze u grupi C zajedno sa Manchester Cityjem, Shakhtarom i Atalantom, a upravo će italijanski predstavnik u srijedu gostovati na Maksimiru.

Igrači Dinama su već dobili premije za prolazak u grupnu fazu, a sada će imati priliku da zarade i dodatni novac za osvojene bodove i u grupi, pišu Sportske novosti.

Najvažniji igrači Dinama, koji su i donijeli ovom klubu Ligu prvaka su dobili 120.000 eura bruto, a oni koji su manje igrali su dobili i nešto manji iznos.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sada će bh. igrači Amer Gojak i Izet Hajrović, te njihovi saigrači dobiti po 50.000 eura za svaku pobjedu u grupnoj fazi, odnosno 30.000 eura za svaki osvojeni bod.

U Ligi prvaka se za svaku pobjedu dobija 2.7 miliona eura, a za svaki bod 900.000 eura pa Dinamu neće biti teško da pokrije troškove premija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.