Amer Gojak: Podijelio sam puno ulaznica, dolaze me gledati i iz Sarajeva

Dinamu slijedi meč s Atalantom

Amer Gojak: Podijelio sam puno ulaznica, dolaze me gledati i iz Sarajeva

E. Škorić

Bh. reprezentativac Amer Gojak bio je večeras asistent Mariju Gavranoviću kod jedinog gola Dinama u pobjedi nad Istrom (1:0).

Modri su se u izmijenjenim sastavu dosta namučili protiv gostiju iz Pule, a gol odluke postigao je Gavranović u 52. minuti, kada je Gojak 'ukrao' loptu gostima i upisao asistenciju, a Gavranoviću bilo lako poentirati u situaciji jedan na jedan.

"Bila je ovo teška utakmica, mučili smo se, ali smo na kraju pobijedili. Gol Gavranovića? Nadao sam se da će Ćuže baš tamo dodati loptu, uspio je presjeći, a Gavranović je zabio. Ne vjerujem da mi je Ćuže namjerno dodao loptu, ali dobro je na kraju ispalo, haha", rekao je Gojak, prenose hrvatski mediji.

Osvrnuo se potom i na onio što Modre čeka za nemoliko dana, a to je duel s Atalantom na početku grupne faze Lige prvaka.

"Atalanta? Naravno da nas ta utakmica jako pali, svi željno iščekujemo tu Ligu prvaka, za to smo se i borili. Idemo u srijedu pokazati kvalitetu i što Dinamo može u Maksimiru. Ova pobjeda nam puno znači za samopouzdanje, a vjerujem kako će svima i u Ligi prvaka biti teško u Zagrebu.

Koliko je važna ta prva utakmica na Maksimiru u Ligi prvaka?

"Ma jako je važna, igramo pred svojim navijačima koji će biti 12. navijač, a bitno nam je da pobjedom otvorimo to natjecanje. Sve znamo, ulaznice su brzo rasprodane, očekujemo pravu podršku atmosferu na tribinama. Evo, i ja sam podijelio puno ulaznica, dolaze me gledati i iz Sarajeva.

O Atalanti su mu govorili Edin Džeko i Miralem Pjanić.

"Nismo još gledali Italijane, ali šef će nam ubrzo sve objasniti. Mi smo i lani pokazali da možemo s velikim igrati u Maksimiru, ja sam ih par puta gledao prošle sezone. Edin Džeko i Miralem Pjanić kažu kako im je najteže bilo igrati protiv njih, da su agresivni, tehnički potkovani i da će nam biti teško".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prokomentarisao je i ostanak Roberta Prosinečkog.

"Drago mi je što je ostao selektor BiH, on mi je puno toga dao, u svakom trenutku mu se želim zahvaliti igrama na terenu. U Armeniji nismo imali sreće, već smo u prvom poluvremenu morali voditi 5:1, ali takav je nogomet", poručio je vezista Dinama i reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti