Dinamo jedva do pobjede, Gojak i Gavranović iskoristili "poklon" Istre

HNL

Dinamo jedva do pobjede, Gojak i Gavranović iskoristili "poklon" Istre

E. Škorić

Zagrebački Dinamo slavio je minimalnu pobjedu (1:0) u prvom susretu 8. kola HNL-a.

Dinamo je ugostio Istru nakon reprezetnativne pauze, a Nenad Bjelica je odlučio da ipak veći broj prvotimaca odmori za duel Lige prvaka protiv Atalante.

Ipak, čak i bez Petkovića, Dilavera, Livakovića, Olma, Hajrovića... Modri su uspjeli da ostvare minimalnu pobjedu i da se vrate na vrh tabele.

Gol odluke tek u drugom dijelu postigao je Mario Gavranović nakon velike greške gostujuće odbrane i asistencije Amera Gojaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Cijeli meč igrao je bh. reprezentativac Amer Gojak, imao nekoliko udaraca, bio poprilično razigran i rastrčan, ali nije uspio savladati danas raspoloženog golmana Istre, koja je imala svoje šanse i malo joj je nedostajalo da osvoji veliki bod u Zagrebu.

Dinamo je sada ponovo lider sa 16 bodova, Hajduk ima 15, Osijek 12, po 11 Rijeka (-1) i Gorica. Istra je sedma sa osam bodova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Čudno da Dinamov igrac na posudbi u Istri ovako pogrijesi.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi