Arsenalu samo bod protiv Watforda

Aubameyang nije štedio defanzivce Arsenala: Imam osjećaj da poklanjamo golove protivnicima

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala jučer su remizirali na gostovanju protiv Watforda (2:2) u okviru petog kola engleskog Premiershipa.

Arsenal je nakon prvog poluvremena vodio u gostima sa 2:0 golovima Pierre-Emericka Aubameyanga, ali su u nastavku meča ispustili vodstvo i na kraju spašavali jedan bod.

Sve je počelo u 53. minuti kada je Sokratis napravio nevjerovatnu grešku koju je iskoristio Cleverley i pogodio za 1:2. Konačnih 2:2 u samom finišu postavio je Pereyra koji je bio precizan s bijele tačke.

Nakon utakmice Aubameyang je bio bijesan što Arsenal nije upisao tri boda, te je kritikovao odbranu svog tima. Defanzivci Arsenala su odigrali još jedan veoma loš meč, a to se posebno odnosni na štoperski par Sokratis-David Luiz.

"Imam osjećaj kao da poklanjamo golove protivnicima. Ne želim da optužujem nikoga jer smo i mi napadači mogli dati treći gol i sve riješiti. Ipak, nevjerovatno je da ipustimo vodstvo na kraju spašavamo bod", rekao je Aubameyang.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.