Arsenal prokockao dva gola prednosti, katastrofalna greška Sokratisa presudila meč
Arsenal je na kraju mogao biti sretan i sa bodom

Odbrana Arsenala je danas odigrala očajno

Arsenal prokockao dva gola prednosti, katastrofalna greška Sokratisa presudila meč

S. Pašalić

Arsenal je u 5. kolu Premier lige stigao na gostovanje kod ekipe Watforda i odigrao 2:2.

Domaći su nešto bolje ušli u meč, ali su Topnici prvi stigli do vodstva u 21. minuti kada je Sead Kolašinac asistirao za Aubameyanga koji je bio precizan za 1:0.

Arsenal je u 32. minuti stigao i do drugog gola kada je nakon sjajne akcije Maitland-Niles asistirao, a Aubameyang je postigao svoj drugi gol za vodstvo od 2:0.

Watford je nakon toga zaigrao nešto bolje, ali do odmora nije uspio postići gol.

Ipak, u 53. minuti domaći su uspjeli doći do gola i smanjiti na 2:1 i to nakon katastrofalne greške Sokratisa, a to je iskoristio Cleverly i postigao gol.

Nakon postignutog gola Watford je još bolje zaigrao i stvorio nekoliko sjajnih prilika, ali lopta nije htjela u gol.

Međutim, u 79. minuti uslijedila je nova greška igrača Arsenala. David Luiz je oborio u svom šesnaestercu igrača Watforda, a sudija je svirao penal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Perreyra je bio siguran i izjednačio na 2:2. To je unijelo dodatnu živost kod igrača Watforda koji su krenuli i po potpuni preokret.

Watford je imao nekoliko fantastičnih prilika da dođe do sva tri boda, ali igrači ovog tima su bili neprecizni pa je na kraju uzavršilo 2:2.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Zasto ne napisete da je WATFORD PROKOCKAO POBJEDU? Ima nas koji smo gledali utakmicu..a ovi drugi, oni su od 6 PA DOLE..
10 5
konjnakvadrat
Hebase me za 3 stoje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi