Modri moraju biti na oprezu

Dinamo Zagreb sutra može postati najgora ekipa u historiji Lige prvaka

Dinamo Zagreb sutra navečer počinje još jednu sezonu u Ligi šampiona.

Modri, koji se nisu baš najbolje pokazali u proteklim sezonama u grupnoj fazi Lige prvaka, sutra igraju protiv Atalante meč 1. kola i moraju biti vrlo oprezni.

U slučaju da izgube taj susret, Modri će postati najgora ekipa koja je ikada zaigrala u Ligi prvaka.

Dinamo već sada ima niz od 11 uzastopnih poraza u ovom takmičenju. To su nanizali kroz sezone 2015/16 i 2016/17 kada su u 12 utakmica upisali 11 poraza i pobjedu. Pobjedu su ostvarili u 1. kolu sezone 15/16 i to protiv Arsenala, a nakon toga su upisali 11 poraza u dvije sezone.

Lošiji od Modrih za sada su samo fudbaleri Anderlechta koji su niz od 12 uzastopnih poraza prekinuli 2005. godine u susretu protiv Betisa. Anderlecht je kroz tih 12 poraza imao gol razliku četiri data i 26 primljenih golova.

Dinamo bi, u slučaju poraza od Atalante, imao također 12 vezanih poraza, ali obzirom da trenutno u prethodnih 11 poraza ima gol razliku od jednog datog i 28 primljenih golova, jasno je da bi po tome bili gori od pomenute generacije Anderlechta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, Dinamo je već jednom kroz historiju imao priliku srušiti ovaj negativni rekord. Bilo je to u decembru 2012. godine kada su Modri na Maksimiru igrali protiv Dinamo Kijeva i na kraju izbjegli dvanaesti uzastopni poraz u Ligi prvaka.

Naravno, njihovi navijači se nadaju da će i ovog puta učiniti isto, a protiv Atalante svakako imaju realnu šansu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.