Poređenje plata u Atalanti i Dinamu: Koliko zarađuju Gojak i Hajrović?

Modri sutra počinju sezonu u Ligi prvaka

Poređenje plata u Atalanti i Dinamu: Koliko zarađuju Gojak i Hajrović?

Fudbaleri Dinamo Zagreba sutra navečer počinju svoju novu sezonu u grupnoj fazi Lige šampiona.

Modri će ove sezone biti u grupi sa Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom, a prvi rival bit će im italijanska ekipa. Klub iz Bergama sutra navečer gostuje u Maksimiru, a tim povodom hrvatski Index je uporedio razliku u platama među igračima ova dva kluba.

Jasno je da fudbaleri Atalante zarađuju mnogo više, ali mnogo više i daju za porez, pa kada se sve sabere i oduzme možemo zaključiti da razlika i nije baš tolika kao što se na prvu mislilo, ali ipak nije baš ni mala.

Najplaćeniji igrač Atalante je ujedno i njena prva zvijezda - Duvan Zapata. On godišnje prima 3,3 miliona eura, ali kada se odbije porez u džep stavi 'tek' 1,73. Identičan ugovor ima i Papu Gomez, kojeg je stadion Koševo prošlog ljeta dobro zapamtio. Treći najplaćeniji je Slovenac Josip Iličić koji godišnje u džep stavi 1,44 miliona eura. Zanimljivo, najmanju platu ima Robin Gosens koji godišnje primi 'tek' 294.000 eura.

Kada govorimo o igračima Dinama, najplaćeniji je Mario Gavranović koji na godišnjem nivou zaradi 800.000 eura, dok je iza njega sa 750.000 evropskih novčanica Dominik Livaković . Treći je Theophile-Chatherine sa 700.000, a četvrti kapiten Arijan Ademi sa 100.00 manje. Dalje slijede Bruno Petković i Emil Dilaver sa 550. odnosno 500, a iza njih su bh. reprezentativci Izet Hajrović i Amer Gojak sa platama između 400.000 i 500.000 eura. Isto kao oni zarađuje i Mislav Oršić.

Kada govorimo o tržišnom vrijednošću igrača, treba reći da je Atalanta tu mnogo skuplja, iako Dinamo nije uopšte jeftina ekipa. Modri su nedavno postali prva ekipa s prostora bivše Jugoslavije čija tržišna vrijednost igrača prelazi 100 miliona eura, preciznije oni vrijede 107, 3 miliona eura. S druge strane, igrači Atalante imaju ukupnu vrijednost od 252, 1 milion eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najskuplji igrač italijanske ekipe je Duvan Zapata koji vrijedi 40 miliona eura, dok listu Modrih predvodi Dani Olmo sa vrijednošću od 30 miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rifresh
"Najplaćenija igračica Atalante ujedno je i njena prva zvijezda - Tobacco Zapata. Godišnje prima 3,3 milijuna eura, ali kad ga odbije, stavlja ga u džep za samo 1,73 eura. Papu Gomez, kojeg je prošlog ljeta Koševo dobro zapamtio, ima identičan ugovor. " I tako to ,hehe
1 8
Najskuplji igraci Olmo kod Dinama, Zapata kod Atalante, Sarajevo je izgubilo u Sarajevu sa 8 : 0 od Atalante, bas me interesue koji ce rezultat biti izmedju Dinama i Atalante, pa nam taj faktor moze biti kao faktor poredjenja izmedju nogometa u Hrvatskoj i BiH. Mislim da je Dinamo dva puta bolje od Sarajeva.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi