Trener Intera nezadovoljan

Conte: Slavia nas je napala, preuzimam odgovornost za ovaj kiks

Edmir Škorić

Antonio Conte preuzeo je odgovornost za Interov kiks na startu Lige prvaka protiv praške Slavije (1:1).

Inter je očajno odigrao prvi meč u Ligi prvaka i zakomplikovao sebi život u grupi u kojoj su još Barcelona i Borussia Dortmund.

"Slavia Prag je sigurno igrala na jedan evropski način, agresivno i s intenzitetom", rekao je Conte za Sky Sport Italia, pa je nastavio:

"Nismo pronašli rješenje za Slaviju. U drugim utakmicama bismo se borili protiv timova koji se zatvore i čekaju našu grešku, a Slavia nas je napala. Borili smo se, a iskren da budem, nisam zadovoljan kako smo igrali".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moram biti prvi koji će preuzeti odgovornost jer očito nisam imao učinakav kakav sam želio. Mogli smo i daleko bolje, ovo nije vrsta nogometa koji bismo trebali igrati. Moramo da se poboljšamo i u pogledu karaktera. Nismo ništa pokazali, Slavia nas je pobijedila borbom, odlučnošću, tempom, intenzitetom...", rekao je Italijan.

"Općenito mrzim duge lopte i prebacivanje igre, jer to nije naš nogomet, ali to smo danas uglavnom učinili. To nije bio plan i nije ispalo dobro", zaključio je Conte.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.