Hrabra Slavia do 92. minute vodila na Meazzi, Barella spasio Inter katastrofe

Veliki bod češkog prvaka

Hrabra Slavia do 92. minute vodila na Meazzi, Barella spasio Inter katastrofe

E. Škorić

Inter je šokirao svoje navijače na startu Lige prvaka, ali na njihovu sreću, osvojen je na kraju barem bod (1:1).

Slaviju su i Barcelona i Borussia (D) i Inter jedva dočekali u grupi, ali češki prvak je već na startu pokazao da bi mogao pomrsiti račune velikanima. Zapravo, Interu je već pomrsio i to na Giuseppe Meazzi.

Od samog početka vidjelo se da gosti iz Praga nemaju straha od Intera, da su došli da se nadigravaju, a hrabra i lepršava igra na kraju im se isplatila.

Visokim presingom gosti su tjerali igrače Intera na greške, a u nekim trenucima je djelovalo kao da je Inter autsajder, a Slavia ta koja "mora da pobijedi".

Inter je najbolju šansu u prvom dijelu imao preko Lautara Martineza, a u nastavku italijanski tim jedva da je prelazio na polovinu Slavije, a o velikim prlikama ni riječi.V

Vodeći gol na meču Olayinka je postigao u 63. minuti. Odbijenu je loptu zakucao iza leđa Handanovića, a VAR je samo potvrdio da se nalazio u dobroj poziciji i da nema ni govora o ofsajdu.

Inter je u posljednjih 20-ak minuta napao, no bez prave šanse, da bi ipak u 92. minuti došao do izjednačenja. Sensi je pogodio prečku udarcem iz slobodnjaka, na kraju lopta dolazi do Barelle koji uspijeva zabiti gol.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču grupe večeras u Dortmundu se sastaju Borussia i Barcelona, koji se sada smatraju izrazitim favoritima za plasman u nokaut fazu, ali Slavia nas je večeras naučila da ne treba unaprijed donositi zaključke.

Inače, Inter u drugom kolu gostuje Barceloni, a Slavia dočekuje Borussiju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nema lahki para na guzove, treba raditi i zaraditi, eh raditi i zaraditi to je nekima poteško, dakle dragi moji kladionicari hvatajte se poslai zaboravite kocku.
5 1
konjnakvadrat
A jojjjjjjjjjjjj pa kaze kladi se
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi