Zrinjski lako do osmine finala

One man show u Gradačcu: Ivan Lendrić potopio Zvijezdu!

Nogometaši Zrinjskog bez problema su se plasirali u osminu finala Kupa BiH, a najzaslužniji za to je napadač Ivan Lendrić.

Zrinjski je slavio u gostima protiv Zvijezde iz Gradačca sa visokih 4:0, a čak tri od četiri gola postigao je Lendrić.

Sjajni napadač je mrežu domaćeg tima načeo u 15. minuti kada je pogodio za 0:1, da bi u 33. minuti povećao prednost svog tima. Lendrić je hat-trick kompletirao u 60. minuti kada je pogodio za 0:3, a konačan rezultat susreta postavio je Staniša Mandić 15 minuta prije kraja.

NK Zvijezda: Aljkanović, Antić, Arnautović, Jazvin, Mojović, Šarić, Fačić, Mahmutović, Čulum, Jazvin, Đekić.

HŠK Zrinjski: Soldo, Čoko, Čeliković, Čirjak, Zlomislić, Pezer, Barišić, Lendrić, Jakovljević, Mandić, Govedarica.

Kup Bosne i Hercegovine, šesnaestina finala:

Zvijezda - Zrinjski 0:4 (Lendrić 15', 33', 60', Mandić 75')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Osim Zrinjskog dalje je prošla i ekipa Ljubića koja je nakon penala porazila Travnik. U regularnom toku meča bilo je 1:1.

Dalje ide i Tuzla City koja je također nakon penala bila bolja od Krupe i to sa 7:6. U regularnom toku meča bilo je 0:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.