SportSport.ba tim 8. kola Premijer lige BiH

Idealnih 11

SportSport.ba tim 8. kola Premijer lige BiH

M. Šljivak

Iza nas je još jedno kolo Premijer lige BiH.

I protekli vikend je donio ogromna uzbuđenja, a SportSport.ba je odabrao tim kola:

Nikola Lakić (Sloboda)

Golman tuzlanske Slobode pružio je odličnu partiju u duelu protiv Borca. Imao je nekoliko veoma dobrih intervencija, te je itakako pomogao svom timu da dođe do tri vrijedna boda protiv banjalučkog Borca (3:1).

Ljubiša Pecelj (Čelik)

Čelik je konačno upisao domaću pobjedu. Savladali su na Mladost Doboj Kakanj sa 1:0, a velike zasluge za zaustavljanje protivničkih napada ima fudbaler ovog tima Ljubiša Pecelj. Odigrao je jako dobar meč i našao je svoje mjesto u timu kola.

Miloš Simonović (Radnik)

Odbrana Radnika iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Ovog puta zaustavila je napad Zrinjskog, a tim iz Bijeljine je slavio sa 1:0. Miloš Simonović je odradio sjajan posao sa kolegama iz odbrane i zasluženo je u timu kola.

Samir Zeljković (Velež)

Samir Zeljković je odigrao jako dobar meč protiv Željezničara. Ulijevao je sigurnost u odbranu Veleža, koja je odradila veoma dobar posao protiv favorizovanog protivnika.

Amar Beganović (Sloboda)

Amar Beganović je još jednom pokazao da je jedan od najperspektivnijih mladih fudbalera u Bosni i Hercegovini. Odigrao je još jedan fantastičan meč i pomogao je svom timu da dođe do trijumfa protiv Borca.

Demir Peco (Radnik)

Demir Peco je fantastičnim golom donio pobjedu Radniku protiv Zrinjskog. Fantastični veznjak tima iz Bijeljine igra zaista odlično i ove sezone, protivničke odbrane muku muče sa njim, a zapamtiće ga i odbrana mostarskog tima.

Omar Pršeš (Sloboda)

Omar Pršeš je motor Slobode. Sjajni veznjak igra zaista odlično kroz čitavu sezonu, a protiv Borca je postigao i vodeći gol za svoj tim. Sasvim zasluženo je našao svoje mjesto u idealnom timu kola.

Alen Mustafić (Sarajevo)

Mladi veznjak FK Sarajevo odradio je odličnih 90 minuta u pobjedi svog tima nad Zvijezdom 09. Mustafić je 'načeo' goste u 43. minuti i uveliko je otvorio vrata pobjede svog tima protiv veoma neugodnog gosta.

Said Husejinović (Tuzla City)

Said Husejinović postigao je gol u velikom trijumfu Tuzla Cityja na gostovanju kod Širokog Brijega. Što je iskusniji, ovaj fudbaler igra sve bolje i ovog puta je pokazao svu klasu koju posjeduje.

Haris Dilaver (Čelik)

Haris Dilaver je tvorac prve domaće pobjede Čelika u sezoni. Zabio je jedini gol na utakmici protiv Mladosti i ponovo je ispao junak svog tima, kao nebrojeno puta ranije.

Vojo Ubiparip (Tuzla City)

Vojo Ubiparip igra čudesnu sezonu. Srbijanski napadač briljira na početku sezone, a sa nova dva gola je preuzeo lidersku poziciji na listi strijelaca sa osam golova. Najzaslužniji čovjek što je Tuzla na vrhu Premijer lige BiH.

Trener kola: Milenko Bošnjaković (Tuzla City)

Milenko Bošnjaković sjajno vodi ekipu Tuzle. Ovaj tim je trenutno lider prvenstva, a ovaj stručnjak je sjajno posložio ekipu koja ima visoke domete.

Igrač kola: Vojo Ubiparip

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa dva gola je donio pobjedu Tuzla Cityju na Pecari protiv Širokog. Pokazao je ponovo klasu i zasluženo je ponio epitet igrača kola.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pazzo13
Tri igraca Slobode u timu kola a jedva je dobila kod kuce Borac
1 4
nedoni46
ma vi ste ludi kad Gavrića nema
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi