Bez udarca u okvir gola

Real Madrid i Crvena zvezda nakon prvog kola Lige prvaka imaju jedan zajednički problem

Završeno je prvo kolo grupne faze Lige šampiona, a Real Madrid i Crvena zvezda su dva kluba koja su pokazala najmanje, barem u ofanzivnom dijelu.

Madriđani su doživjeli pravu katastrofu na gostovanju kod PSG-a. Parižani su ih bez Mbappea, Cavanija i Neymara pregazili sa 3:0, a već sinoć smo pisali o tome da Real u ovom meču nije upisao nijedan udarac u okvir protivničkog gola.

To se Realu desilo prvi put poslije 15 godina, a zaista je i čudno obzirom da je klub sinoćnji susret počeo sa Edenom Hazardom, Karimom Benzemom i Garethom Baleom u napadu.

Jedina ekipa koja se pridružuje Realu po ovoj statistici je Crvena zvezda. Beograđani su u gostima kod Bayerna izgubili također sa 3:0, a to što nisu uputili udarac u okvir gola tako moćne ekipe možda i nije neka posebna tragedija.

Treba reći i to da Real i Zvezda imaju priliku da se iskupe pred domaćim navijačima u narednom kolu. Real dočekuje Club Brugge, a Zvezda Olympiakos.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.