Ugledni portal

WhoScored izabrao: Tri igrača Dinama u najboljoj ekipi Lige prvaka

WhoScored, portal koji se bavi nogometnom statistikom, izabrao je najbolju momčad jučerašnjeg dana Lige šarmpiona.

Jučer su, baš kao u utorak, igrane utakmice 1. kola grupne faze, a obzirom da je nekoliko igrača pružilo jako dobre partije, izbor za pomenuti portal svakako nije bio lak.

Ipak, prema ocjenama koje su igrači dobili za svoj nastup u srijedu navečer, sastavljen je i ovaj tim, a u njemu se nalaze trojica nogometaša Dinamo Zagreba.

Podsjetimo, klub iz Maksimira je razbio Atalantu na domaćem terenu sa visokih 4:0, a nekoliko igrača u Modrom dresu je tom prilikom briljiralo.

U idealnom timu se nalaze sljedeći igrači:

Guilherme, Trippier, Bernat, Gimenez, Perić, Alcantara, Ademi, Di Maria, Oršić, Gabriel Jesus, Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najveću ocjenu za svoj nastup dobio je Oršić koji je u pobjedi Dinama postigao čak tri pogotka, a njegova ocjena je 9,32. Osim njega, za jučerašnje nastupe ocjenu višu od devet dobili su samo Di Maria i Alcantara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.