Oršić je sinoć ispisao historiju Dinama i Lige prvaka

Nevjerovatna partija

Oršić je sinoć ispisao historiju Dinama i Lige prvaka

Dinamov krilni napadač Mislav Oršić odigrao je sinoć gotovo nevjerovatnu partiju u Ligi šampiona protiv Atalante. 

Novopečeni reprezentativac Hrvatske je u debitantskom nastupu u Ligi šampiona postigao hat-trick, a njegov Dinamo je pobijedio sa 4:0 vrlo moćnu ekipu iz italijanske Serije A.

Oršić je na taj način ušao u historiju Lige šampiona kao igrač koji je u debitantskom nastupu postigao tri gola. Nakon što je prvog dana takmičenja 19-godišnji Norvežanin Erling Haland dao tri gola za svoj Red Bull Salzburg protiv Genka, Oršić mu se pridružio u pisanju historije i njih dvojica su postali prvi par igrača u jednoj sezoni Lige šampiona koji je na debitantskim nastupima došao do hat-tricka.

Osim toga Oršić se u historiju upisao i tako što je postao prvi igrač Dinama koji je u jednom susretu Lige šampiona postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, kada već govorimo o Oršiću, treba reći da je on tokom karijere imao vrlo čudan put. Iako ima tek 26 godina, promijenio je mnogo klubova, a dobar dio karijere prije Dinama proveo je u Aziji igrajući za klubove iz Južne Koreje i Kine.

U Hrvatskoj je igrao za Inter Zaprešić i Rijeku, dok je u Sloveniji nosio dres Celja. Nedavno je upisao i debitantski nastup u reprezentaciji Hrvatske i to protiv Azerbejdžana. Hrvatska je odigrala 1:1, a Oršić je upisao četiri minute.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi