(Foto: EPA)

Novi plan Intera

Gabigol se vraća na velika vrata

Midhat Šljivak

Gabriel Barbosa je u ljeto 2016. godine stigao kao veliko pojačanje iz Santosa u Inter.

Tada 20-godišnji napadač je najavljivan kao nova velika zvijezda brazilskog fudbala, ali se u Italiji nije najbolje snašao, pa je počelo njegovo lutanje.

Ipak, nakon posudbi u Benfici i Santosu, te sada u Flamengu, kockice u karijeri popularnog Gabigola se polako slažu, a već u januaru bi mogao uslijediti njegov veliki povratak u Inter.

Gabigol igra fantastično u Flamengu. Takve igre su mu donijele i poziv u reprezentaciju Brazila, a trener Intera Antonio Conte ozbiljno razmišlja da ga vrati na Meazzu.

Conte je tokom ljeta želio dovesti dvojicu napadača. Plan je bilo dovođenje Romelula Lukakua i Edina Džeka, ali na kraju bh. fudbalera nije uspio da dovede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interu je neophodan još jedan napadač. Italijanski mediji tvrde da je sada Conte ozbiljno zainteresovan da vrati Gabigola i od januara bi ovaj 23-godišnji napadač mogao zaigrati za Nerazzurre.

Barbosa je za Inter odigrao ukupno 10 utakmica i postigao je jedan gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.