Inter potpuno nadigrao Milan u derbiju i zasluženo stigao do pobjede
Donnarumma je večeras spasio Milan od većeg poraza

Rossoneri nisu ništa pokazali u meču protiv Nerazzurra

Inter potpuno nadigrao Milan u derbiju i zasluženo stigao do pobjede

S. Pašalić, foto: EPA

Inter je u popularnom Derby della Madonnina na San Siru savladao Milan sa 2:0 u utakmici 4. kola Serije A.

Nerazzurri su puno bolje krenuli od prve minute i stvorili nekoliko prilika, ali uz odbrane Donnarumme i par velikih promašaja igrača Intera, rezultat se nije promijenio u prvih 20-tak minuta.

U 22. minuti Milan je poveo sa 1:0 kada je Calhanoglu postigao gol, ali ga je sudija poništio nakon što je prethodno jedan igrač Intera napucao u ruku Kessieja. Inter je nastavio dominirati, ali do poluvremena nije uspio postići gol.

Ipak, već u 49. minuti ekipa Antonija Contea je stigla do vodstva nakon što je Brozović šutirao na gol Donnarumme, a lopta je zakačila Leaa i završila u mreži, a glavni sudija je nakon pregleda snimke odlučio da prizna gol jer se sumnjalo na ofsajd.

I nakon postignutog gola Nerazzurri su nastavili da dominiraju i stvaraju šanse, a u 78. minuti Romelu Lukaku je riješio sve dileme oko pobjednika kada je nakon ubačaja Barelle glavom pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je u drugom poluvremenu uputio samo jedan udarac prema golu Intera što najbolje govori kako je ekipa Marca Giampaola igrala u nastavku.

Na kraju je ostalo 2:0 iako je u 92. minuti Barella pogodio i stativu pa je Inter zadržao stopostotni učinak i nakon četiri kola se nalazi na vrhu tabele sa 12 bodova, dok je Milan trenutno na 9. mjestu sa 6 osvojenih bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krndija26
Inter djeluje dosta bolje ove sezone, a Milan može računati na još jednu sezonu za zaborav.
2 1
Zoilomas
Krunic na klupi, treneru milana treba neko otkaz podhitno dati
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi