(Foto: EPA)

Mladi Brazilac o dolasku u Arsenal

"Čovječe, kraj mene sjedi Aubameyang, lik kojeg sam samo gledao na TV-u"

M. Šljivak

Mladi napadač Arsenala Gabriel Martinelli (18) odradio je sjajan posao u duelu Carabao Kupa protiv Nottingham Foresta.

Ovaj 18-godišnjak je postigao dva gola u pobjedi od 5:0, te je pokazao da se radi o zaista velikom talentu.

Najbolje godine su tek pred ovim fudbalerom. Arsenal bi od njega mogao imati velike koristi, a talentovani Brazilac je ispričao zanimljivu scenu po dolasku u klub tokom ljeta.

"Prvog dana u klubu došao sam na ručak sa ostatkom ekipe. Aubameyang je sjeo pored mene i pričao je sa mnom na portugalskom. Sjajan je momak, a ja sam pomislio: Je...e, čovječe, to je Aubameyang. Lik kojeg sam samo vidio na TV-u priča sa mnom", rekao je Martinelli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Martinelli je debitovao u prvenstvu u duelu protiv Newcastlea, a sigurno da će nakon ova dva gola menadžer Unai Emery imati razloga da mu pruži još više šanse za igru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.