Dani Alves se prisjetio zanimljive situacije

"Messi je na tom treningu radio čuda s loptom, a kada sam mu pogledao u noge ostao sam šokiran"

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves najbolje dane svoje karijere proveo je u dresu Barcelone sa kojom je osvojio sve što je mogao.

Alves je na Camp Nou stigao na ljeto 2008. godine iz Seville i u Barceloni je igrao osam sezona. Brazilac je postao jedan od najboljih bekova na svijetu, te je bio dio nevjerovatne generacije Barcelone koja je pokorila svijet.

Ovaj 36-godišnjak je ljetos napustio Evropu i nakon 17 godina vratio se u Brazil. Alves je potpisao za Sao Paulo gdje sada igra skoro u napadu i zaista uživa u poznim godinama svoje karijere.

Za brazilske medije Alves se prisjetio nevjerovatne situacije s treninga dok je igrao u Barceloni. On je veoma dobar prijatelj s Messijem s kojim je imao nevjerovatnu saradnju na terenu, ali na treninzima čak ni prema njemu Argentinac nije imao milosti.

"Sjećam se jednog treninga posebno u Barci. Messi je radio s loptom stvari koje su nemoguće, a on to radi svaki dan. Taj trening je sve bilo nekako drugačije. Trener je rekao da budemo maksimalno ozbiljni i da se ne šalimo. Tražio je od nas potpunu posvećenost", rekao je Alves i nastavio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo je i pored trenerovih riječi nastavio raditi ludosti s loptom. Driblao je svakog igrača bez problema. U jednom trenutku dok je prolazio pored mene pogledao sam mu u nogi i pomislio 'Ma da li se on ovo šali?'. Njegove proklete pertle su bile odvezane i to na obje noge. Bio sam baš šokiran".

"Igrao je protiv nekih od najboljih defanzivaca na svijetu, a jednostavno je izgledalo kao da se zabavlja nedjeljom u nekom parku. U tom trenutku sam shvatio da više nikada neću igrati u životu s nekim kao što je on".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti