FIFA se oglasila nakon optužbi da su lažirani glasovi za Lionela Messija

Jasna poruka

FIFA se oglasila nakon optužbi da su lažirani glasovi za Lionela Messija

E. Čaušević

FIFA se ponovo našla u centru skandala nakon što je objavljeno jutros da pojedini kapiteni reprezentacija nisu glasali za Lionela Messija u izboru za nagradu The Best.

Messi je u ponedjeljak dobio nagradu za najboljeg igrača svijeta u 2019. godini i u ovoj konkurenciji pobijedio je Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda. No, jutros se desio veliki skandal kada su se oglasili neki od kapitena reprezentacija koji tvrde da nisu dali glas Messiju.

Prvo su optužbe za lažiranje stigle iz Egipta, a zatim su se javili selektor Sudana Zdravko Logarušić i kapiten selekcije Nikaragve Juan Barrera. Oni tvrde da Messi uopšte nije bio na njihovoj listi, te da je FIFA glasove dala na svoju ruku.

Međutim, iz FIFA.e su poručili da nije tačno da su pojedini glasovi lažirani i da je sve bilo po pravilima. Oni su potvrdili da je Messi imao najveći broj glasova, te da niko nije ništa lažirao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Provjerili smo dokumente za glasanje od FS Nikaragve, Sudana i Egipta. Svi dokumenti su potvrđeni i potpisani od strane tih Fudbalskih saveza. Glasovi koje smo objavili su glasovi koje su nam oni poslali. Tražili smo od tih Saveza da oni provjere da li je bilo nekih nepravilnosti kod njih", poručili su iz FIFA-e.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi