Cristiano Ronaldo u izboru za igrača godine nikada nije dao glas Lionelu Messiju

Argentinac je glasao za CR-a u dva navrata

Cristiano Ronaldo u izboru za igrača godine nikada nije dao glas Lionelu Messiju

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Lionel Messi prije nekoliko dana izabran je za najboljeg igrača svijeta za 2019. godinu u izboru FIFA-e.

Messi je imao odličnu sezonu u dresu Barcelone s kojom je uspio da dođe do titule prvaka Španije. Postigao je čak preko 50 golova i zasluženo je osvojio Zlatnu kopačku.

U izboru za The Best nagradu Messi je pobijedio Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda. Dosta pažnje izazvali su i glasovi ovih igrača koji su ujedno kapiteni svojih reprezentacija i imali su šansu da daju glas u FIFA-inom izboru.

Naime, Messi je najviše glasova dao Maneu, zatim Ronaldu, a na trećem mjestu mu je bio Frenkie de Jong. Van Dijk je Messiju dao najviše bodova, a zatim Salahu i Maneu.

S druge strane Ronaldo nije glasao za svoje konkurente. Portugalac je najviše glasova dao Matthijsu de Ligtu, a iza njega bili su Frenkie de Jong i Kylian Mbappe.

Španski mediji odmah su napravili analizu glasova s obzirom da nije prvi put da Messi daje glasove Ronaldu, a s druge strane zvuči nevjerovatno da Portugalac u izboru za igrača godine nikada nije dao glas Argentincu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je kao kapiten Argentine dao Ronaldu glasove u dva navrata. To je uradio prošle i ove godine. S druge strane Ronaldovi izbori su bili jako čudni, a nekoliko godina je glasao samo za samo tadašnje saigrače iz Real Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zmijuga.loma
Lik je gnjida
7 1
VelaHavle
Papak iskompleksirani
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi