EPA

Katalonci našli pojačanje

Barcelona označila prvu 'metu' za 2020. godinu

Španski fudbaler Fabian Ruiz prva je želja Barcelone za 2020. godinu.

Ruiz (23) je igrama u dresu Napolija 'zapao za oko' brojnim velikanima, među kojima je i Barcelona, a interes Blaugrane potvrđuje i to što ga je sportski direktor Eric Abidal dolazio gledati protiv Leccea. 

El Mundo Deportivo tvrdi kako čelnici Barcelone silno žele da dovedu mladog vezistu na Camp Nou i da je navodno glavna meta za 2020. godinu, a interesovanje takvog kluba laska i samom Ruizu, koji je u Španiji već imao priliku igrati.

"Na Barceloninoj listi želja Ruiz je bio još otkad je nosio dres Betisa. Nastavili su ga pomno pratiti i kad je prešao u Napulj", navodi isti izvor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U cijeloj priči nešto će se, naravno, pitati i Napoli koji je spreman Ruizu ponuditi i novi, poboljšani, ugovor kako bi ga zadržao pod Vezuvom.

Podsjećanja radi, Ruiz za Napoli nastupa od ljeta 2018. godine i dosad je u plavom dresu odigrao 45 utakmica postigavši pritom osam pogodaka uz tri asistencije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.