Mladi Mostarci predstavljali Bosnu i Hercegovinu

Reprezentacija Mostara prva na 3. Jadransko-Jonskim igrama u Anconi

U Anconi su jučer završene 3. Jadransko - jonske igre mladih. Na igrama je učestvovalo više od 1000 mladih sportaša iz 16 zemalja, Austrije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Danske, Estonije, Latvije, Poljske, Češke, Rumunije, Hrvatske, Grčke, Crne Gore, Srbije, Slovenije i domaćina Italije. 

U nogometnom dijelu turnira našu zemlju predstavljala je reprezentacija grada Mostara u kojoj su najviše članova imali FK Velež i HŠK Zrinjski, te momčadi NK Mostar, NK Branitelj i FK Blagaj. Mladići su se na kraju okitili prvim mjestom, a treneri selekcije bili su Igor Remetić i Igor Melher.

"Uspjeh je jos veći ako se zna da ova djeca po prvi put zajedno igraju" - rekao je Remetić i dodao:

"Oni su sve to nadomjestili jednom sjajnom atmosferom, zajedništvom i kvalitetom koju posjeduju. Najveći broj igrača grada Mostara dali su Zrinjski i Velež uz NK.Mostar, Branitelj i Blagaj. U Anconi su predstavljali državu BiH i bili pravi uzor po ponašanju ostalim učesnicima iz 16 zemalja. Ponosni smo na njih i nadam se da su pred ovim mladim momcima lijepe karijere a ja im od srca želim puno sreće u daljem radu u svojim matičnim klubovima" - kazao je Igor Remetić.
Mladi Mostarci na putu do zlata savladali su Albaniju 3:0, Hrvatsku 1:0, Italiju 2:0, s Grcima se igralo dva puta. Jednom u grupi (0:1) i finale 1:1(4:3) koje su Mostarci riješili tek nakon izvođenja penala.

Za reprezentaciju Grada Mostara nastupali su : Pinjušić D., Planinić F., Maksumić K., Džinović D., Salčin K., Salčin A., Ribić F., Trebović S., Šikalo T., Prskalo A., Pušić N., Pandža F., Vrljić F., Fetahović Dž. i Abaza H.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.