Ko je sljedeći: Babić i Vukas ne spavaju mirno

Premijerligaši mijenjaju trener

Ko je sljedeći: Babić i Vukas ne spavaju mirno

A. Čaušević

FK Željezničar, FK Sarajevo, FK Borac, HŠK Zrinjski i FK Radnik su klubovi iz Premijer lige čiji su treneri preživjeli 11 kola bh. prvenstva. 

Dojam je da se u Premijer ligi može promijeniti dosta toga, ali ne i učestala promjena trenera. Ta neslavna tradicija je potvrđena i u prvoj trećini takmičarske godine 2018/2019.

Za vikend su viđene dvije ostavke i to u tuzlanskim rivalima. Mile Lazarević je usljed turbulentne atmosfere napustio Slobodu, dok je Milenko Bošnjaković na opšte iznenađenje otišao iz Tuzla Cityja i to iz porodičnih razloga.

Tuzla City je pravi primjer da se u Premijer ligi uvijek može očekivati neočekivano obzirom da je ovaj tim imao odlične rezlutate, igru te drži treću poziciju.

Upravo iz tog razloga na oprezu trebaju biti treneri Zrinjskog i Čelika, Hari Vukas i Marko Babić. Hrvatski stručnjaci bi trebali biti svjesni da bi svaki naredni kiks mogao biti fatalan za njihov posao.

Vukas je s Plemićima odradio odličan posao u Evropi, ekipa se počela dizati u prvenstvu, međutim jučerašnji pomalo iznenađujući poraz od Širokog Brijega je uzdrmao njegovu stolicu te možda i natjerao čelnike mostarskog kluba da razmisle o nekim stvarima.

Ni Babić nije donio ono što se od njega očekivalo. Iako je njegova avantura u Zenici počela pobjedom nad Mladosti (1:0), uslijedio je niz loših rezultata uključujući ispadanje iz Kupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I navijači Čelika su počeli iskazivati nezadovoljstvo, a komentar Babića nakon remija sa Slobodom (0:0) da "ako je on Čelikom problem onda to nije problem" na neki način nagovještava neke stvari.

Inače, prije Lazarevića i Bošnjakovića klupe premijerligaša u ovoj sezoni su napustili Elvedin Beganović (Mladost), Hasan Ozer (Čelik), Goce Sedloski, Denis Ćorić (Široki Brijeg), Boris Savić (Zvijezda 09) i Ibro Rahimić (Velež) koji je u međuvremenu pronašao angažman u Mladosti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MisterX
Vukas i tzv "Plemici" su rutinski odigrali za Siroki, s obzirom da je Sirokom prijetilo ispadanja iz lige, tako da je Vukas polozio nacionalni ispit i sigurno ucvrstio svoje mjesto na klupi nacionalistickog kluba. Zrinjski ionako nema sanse za titulu, pa ce se zadovoljiti izlaskom u Europu, da li kao treceplasirani ili kroz Kup...
9 1
franjo25z
Pripravnici...jbg treba iskustva sad ce i oni u kinu ili u emirate dole i coban moze bit trener
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi