Disciplinska komisija NS FBiH donijela odluku

Potvrđena kazna za NK Zvijezda zbog incidenata tokom duela sa FK Olimpik · Zvanično

Još se nije stišala bura koju je izvazvao susret 7. kola Prve lige FBiH između gradačačke Zvijezde i Olimpika.

Gosti iz Sarajeva su u ovom susretu slavili rezultatom 0:2, a isti je bio prekinut na određeno vrijeme u 65. minuti, nakon što je glavni arbitar Sanel Silić pokazao crveni karton jednom igraču domaćeg tima.

Nezadovoljni suđenjem, domaći igrači, ali i navijači su burno reagovali. Tako su sudije ostale "zarobljene" na stadionu Banja Ilidža sat vremena nakon završetka utakmice, a isti su su Silić, Hušidić i družtvo napustili tek uz pomoć policije.

SportSport.ba je danas već najavio da će ograni NS FBiH oštro kazniti Zvijezdu zbog dešavanja na Banja Ilidži, a to se i obistinilo. Istina, NK Zvijezda neće četiri naredne domaće utakmice igrati bez publike, već će to slučaj biti u sljedeća tri meča u Gradačcu.

Dakle, Disciplinska komisija NS FBiH je NK Zvijezda Gradačac kaznila zabranom igranja pred gledaocima tri domaće prvenstvene utakmice, te novčanom kaznom od ukupno 5000KM.

Potvrđena je i kazna za Sadika Šaldića, komesara za bezbjednost NK Zvijezda Gradačac. Njemu je izrečena zabrana vršenja svih funkcija u fudbalu u trajanju os šest mjeseci (računajući od 24.9.2019.), te novčana kazna od 2000KM.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kažnjen je i fudbaler Zvijezde Armin Jazvin koji je dobio crveni karton nakon kojeg je došlo do prekida utakmice. Njemu je izrečena zabrana igranja na tri naredna meča.

Osim toga, pokrenut je i disciplinski postupak protiv predsjednika NK Zvijezda, Šefika Moćića, potvrđeno je u saopštenju na zvaničnoj stranici NS FBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.