Kolo koje vraća nadu u bh. nogomet: Povlaštenih nema, bodove nije dobro unaprijed upisati

Rezime 8. kola Prve lige FBiH

Kolo koje vraća nadu u bh. nogomet: Povlaštenih nema, bodove nije dobro unaprijed upisati

S. Mlaćo

Iza nas je 8. kolo Prve lige Federacije BiH.

Gosti su slavili tek u jednom meču, a zanimljivo da dva vodeća tima nisu slavila na svom terenu.

Olimpik je ugostio Metalleghe i remizirao (2:2). Gosti su se držali do 85. minute i jasno je da je Damir Beća unio pozitivni šok u ekipu, te je očekivati da će Jajčani krenuti ka sredini tabele u narednim susretima.

Na drugoj strani, Vukovi su djelovali veoma umorno, nedostajalo je ideje u igri, pa na kraju moraju biti zadovoljni i bodom.

Pod lupom je bio meč u Gabeli između GOŠK-a i Zvijezde iz Gradačca (1:1). Nakon nemilih scena i trećeg poluvremena u Gradačcu na duelu Zvijezda i Olimpika, špekulisalo se o novim incidentima, no to se nije desilo.

Sudije iz Premijer lige predvođene Danijelom Bojom iz Kiseljaka sjajno su odradile svoj posao u hercegovačkom gradiću, te sve pohvale idu i na adresu organa Nogometnog saveza Federacije koji su bili pod velikim pritiskom nakon incidenata u Gradačcu.

Jasno je da su i sudije ljudi, te da je normalno da griješe, no vrlo često zbog pritiska klubova i javnosti stvara se i negativna slika pred utakmice što kasnije dovodi i do eskalacije, te nemilih scena koje apsolutno nikome ne donose dobro. Naravno da i službena lica za greške zaslužuje adekvatne kazne, ai se svi nadamo da će iste biti svedene na minimum.

GOŠK je tako došao do boda tek u sudijskoj nadoknadi, što sigurno raduje ljubitelje nogometa, s obzirom da je i ovo kolo pokazalo da u Prvoj ligi FBiH nema povlaštenih, odnosno da niko unaprijed ne može upisati bodove, iako se danima već pričalo da su Olimpik i GOŠK u kolu iza nas sigurni pobjednici, odnosno da na svom terenu ništa neće 'prepustiti slučaju'.

Rudar je u derbiju nadigrao TOŠK 2:1. Kakanjci igraju sve bolje i bolje iz kola u kolu, a ambiciozni Bećir Mehanović potvrđuje da se radi o stručnjaku koji predstavlja trenersku budućnost u BiH.

Junak Rudara bio je Fahrudin Kovača, a pohvale idu i za goste iz Tešnja koji su od prve minute pokazali da se žele nadmetati otvorenom igrom, te im je malo nedostajalo da ostvare pozitivan rezultat.

Orašje je konačno obradovale svoje navijače pobjedom nad Jedinstvom (2:1), a dolazak Senada Repuha te odlazak Vlade Jagodića za sada nije donio pozitivni šok za Bišćane.

Zanimljiv meč viđen je na Piroti gdje je Travnik ugostio Igman. Veziri su slavili 2:1, te se sada nalaze na sjajnoj petoj poziciji.

Veoma mlada ekipa sa par iskusnih pojedinaca pokazala je da će Veziri biti tvrd orah za sve rivale. Zanimljivo da su sa Pirote i pored pobjede imali zamjerki na suđenje Benjamina Deljkovića i njegovih pomoćnika Harisa Ljuce, te Tarika Mulasmajića, za koje smatraju da su tendencioznim suđenjem unijeli nervozu među nogometaše.

Bratstvo je slavilo protiv Budućnosti 3:1 i ova utakmica je potvrdila da su Gračanlije izašle iz krize koja ih je drmala na startu sezone. Sada su već na sedmoj poziciji, te Nikola Nikić sigurno lakše diše.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Slaven je do važnih bodova došao na svom terenu protiv Čapljine (2:0), dok smo jedinu pobjedu gostiju vidjeli u Hadžićima gdje je Goažde slavilo protiv Radnika.

Domaći su poveli, pa stali, a gosti sve iskoristili i slavili novu pobjedu, čak četvrtu ove sezone.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emir_89
Nema povlastenih sem zelje
6 2
Chwilla
Jes vam brko nabio komplexe ????
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi