Prvi čovjek Borussije Dortmund

Watzke prozvao bivšeg igrača: "Sretan je kad pogleda bankovni račun, ali Ligu prvaka gleda na TV-u"

Admin Čaušević

Proteklih nekoliko godina Borussija Dormund je poslužila mnogim igračima kao odskočna daska za realizaciju transfera karijere. 

Među igračima koji su bilježili odlične nastupe u dresu Milionera nalazio se i Pierre-Emerick Aubameynag koji je za nešto manje od 65 miliona eura u januaru 2018. godine prešao u Arsenal. 

Iako odlično zarađuje u dresu Topnika sjajni Gabonac je primoran da utakmice Lige prvaka uglavnom posmatra na TV-u jer klub iz sjevernog Londona već neko vrijeme ne igra u ovom elitnom takmičenju.

Hans-Joachim Watzke, prvi čovjek Borussije, je otvoreno pozvao Aubameyanga kazavši da je sretan zbog bankovnog računa, ali da mu je žao što ne može igrati u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Radi odlične stvari u Arsenalu i sretan je kada pogleda svoj bankonvi raču, ali utorkom i sreijdu Ligu prvaka gleda na TV-u i sigurno mu je žao zbog toga", rekao je Watzke.

Inače, Aubameyang je član Borussije bio četiri i pol godine. Sedmična plata u Arsenalu mu iznosi 200.000 funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.